کره بادام زمینی، یک منبع عالی از پروتئین گیاهی است. مصرف آن برای همه افراد در همه سنین و به خصوص برای کسانی که به رژیم گیاهخواری یا وگان پایبند هستند، توصیه می شود. علاوه بر این، کره بادام زمینی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را تا حدود زیادی کاهش دهد.
مصرف متعادل و صحیح آن در رژیم غذایی از سیستم ایمنی سالم حمایت می کند. کره بادام زمینی منبع خوبی از چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع است که می تواند باعث بهبود عملکرد قلب شود. بادام زمینی کربوهیدرات زیادی ندارد، بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به پیش دیابت عالی است. اما با این حال، افراد باید هنگام مصرف آن به نوع محصول، میزان و دستورالعمل مصرف آن دقت کنند. چون خواص کره بادام زمینی، بیشتر به ترکیبات اولیه و کیفیت آن مرتبط است.
مصرف بیش از حد و یا نوع نامرغوب آن میی تواند منجر به بروز عوارضی در بدن شود. پس اگر تصمیم به خرید کره بادام زمینی و مصرف آن را دارید، بهتر است قبل از خرید، این مقاله از پرهلو را تا انتها بخوانید و اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.
کره بادام زمینی مقدار زیادی پروتئین همراه با ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، پتاسیم و روی را برای بدن فراهم می کند. برای همین ارزش غذایی کره بادام زمینی بسیار بالا است. مهمتر از همه، هر وعده 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی باکیفیت، مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های زیر را برای بدن تامین می کند:
| فسفر | 107 میلی گرم | فسفر به بدن کمک می کند تا سلول ها و استخوان های سالم بسازد و در تولید انرژی سلول ها نقش موثری دارد. |
| فلز روی | 0.85 میلی گرم | روی برای ایمنی، سنتز پروتئین و تشکیل DNA ضروری است. |
| نیاسین | 4.21 میلی گرم | نیاسین برای هضم و عملکرد عصبی مفید است و به تولید انرژی کمک می کند. |
| ویتامین B-6 | 0.17 گرم | ویتامین B-6 در بیش از 100 واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد و ممکن است برای سلامت قلب و سیستم ایمنی ضروری باشد. |
| منیزیم | 57 میلی گرم | منیزیم برای سلامتی ضروری است و در بیش از 300 فرآیند شیمیایی در بدن نقش دارد. |
| پروتئین | 7.02 گرم پروتئین | مصرف پروتئین نقش بسیار زیادی در سلامت کلی بدن دارد. |
با این حال، کره بادام زمینی سرشار از کالری، چربی های اشباع شده و سدیم است. هر وعده حاوی 3.05 گرم چربی اشباع شده بوده که 23.5 درصد بیش از مصرف توصیه شده است. برای همین توصیه می شود در هنگام خرید کره بادام زمینی به دنبال انواع کم نمک و باکیفیت آن باشید.

کلیه خواص کره بادام زمینی به انتخاب شما در هنگام خرید آن بستگی دارد. اما خواص کره بادام زمینی برای زنان، مردان و حتی کودکان ممکن است تا حدودی با هم متفاوت باشد. برخی از مهمترین آنها، عبارتند از:
همچنین، غنی از مواد معدنی مانند منیزیم، روی و پتاسیم است. استفاده از کره بادام زمینی در انواع رژیم غذایی میتواند به مصرف مواد مغذی و ایجاد تنوع در رژیم غذایی کمک کند. با این حال باید توجه داشته باشید خواص کره مغزیجات مانند کره پسته، کره بادام هندی و غیره به کیفیت و سالم بودن آنها بستگی دارد.
امروزه استفاده از انواع مغزیجات در طب سنتی به عنوان داروهای گیاهی، طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است. حتی کره بادام زمینی در طب سنتی نیز کاربردهای بسیار زیادی دارد و به عنوان یک راهکار طبیعی در برخی موارد بهبود و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از مهمترین خواص کره تهیه شده از بادام زمینی در طب سنتی، عبارتند از:
با توجه به خواص بررسی شده، مصرف کره بادام زمینی در طب سنتی برای افراد با طبع های مختلف، ممکن است دستورالعمل های متفاوتی داشته باشد.

کره بادام زمینی (پیوت باتر) معمولاً به عنوان یک منبع غذایی سالم و مفید شناخته میشود. اما در برخی موارد، ممکن است برخی افراد به طور خاص به مواد موجود در کره بادام زمینی حساسیت یا آلرژی داشته باشند. ضمن اینکه مصرف آن در افراد با بیماری های زمینه ای می تواند منجر به بروز عوارض بیشتر شود که مهمترین آنها عبارتند از:
عوارض مصرف کره بادام زمینی به ندرت بروز پیدا می کند اما در برخی شرایط، این عوارض ممکن است خطرناک باشند. برای همین پیشگیری از بروز این عوارض احتمالی بسیار مهم است.
یکی دیگر از چالش های مصرف کره بادام زمینی، حساسیت به کره بادام زمینی است که ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک شدیدی شود. حساسیت به آن با بروز علائمی مانند خارش، تورم یا قرمزی پوست، خارش و تحریک در دستگاه گوارش، سرفه، عطسه و آنفولکس (آسم آلرژیک حاد) همراه است. این علائم ممکن است تنها چند دقیقه پس از قرارگرفتن در معرض ماده آلرژی زا رخ دهد.
آلرژی به بادام زمینی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه پروتئین های موجود در کره بادام زمینی را به عنوان یک ماده مضر تشخیص دهد. تماس مستقیم یا غیرمستقیم با آن باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی خاصب را در جریان خون آزاد کند و منجر به بروز علائم آن شود.

باتوجه به ترکیبات متنوع برای تهیه کره بادام زمینی، انواع مختلفی از آن وجود دارند که شما می توانید با توجه به سلیقه غذایی و وضعیت سلامتی خود، بهترین نوع آنها را انتخاب و خریداری کنید. برخی از مهمترین انواع کره بادام زمینی، عبارتند از:
به طور کلی، هر یک از انواع کره بادام زمینی برای استفاده در غذاها و شیرینیها و به عنوان یک ماده طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال، همیشه هنگام خرید کره بادام زمینی، برچسب محصول را بررسی کنید تا از ترکیبات آن مطمئن شوید. علاوه بر آن می توانید از انواع ترکیبات مختلف کره بادام زمینی ماننند حلوای کره بادام زمینی، ترکیب آن با شیره انگور و یا سایر میوه ها، متناسب با نوع رژیم غذایی خود بهره بگیرید.
یکی از مهمترین فاکتورها در مصرف کره بادام زمینی برای لاغری و حتی ورزشکاران، توجه به مقدار مصرف آن است. مقدار مصرف کره بادام زمینی به عوامل مختلفی مانند نیازهای روزانه فرد به کالری، نوع فعالیت بدنی، هدف از مصرف آن (افزایش وزن، کاهش وزن، حفظ وزن) و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد.
اما طبق بررسی های انجام شده، مصرف روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری (حدود 15-30 گرم) کره بادام زمینی معمولاً برای اکثر افراد مناسب است. افرادی که به دنبال مصرف کره بادام زمینی در رژیم کاهش وزن هستند، باید مراقب کالری دریافتی خود باشند. کره بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی و کالری است، مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش وزن شود.

انتحاب زمان مصرف کره بادام زمینی در وعدههای صبحانه و ناهار هم به عوامل زیادی بستگی دارد. اما به طور کلی، مصرف آن در هر وعده غذایی به صورت زیر توصیه می شود:
در پایان، توجه داشته باشید که این زمان و میزان مصرف معمولاً برای افراد سالم و بدون مشکلات خاص تغذیهای در نظرگرفته می شود. اما در صورت ابتلا به بیماری های زمینه ای مانند بیماریهای مزمن یا دستورات ویژه از سوی پزشک، بهتر است برای تعیین رژیم غذایی خود با آنها مشورت کنید.
روش های مختلفی برای تهیه کره بادام زمینی در خانه وجود دارند که به راحتی می توانید با رعایت دستورالعمل های مربوط به آنها، محصول مورد نظر خود را در خانه تهیه کنید. اما نکات بسیار مهمی در طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی وجود دارند که بهتر است حتما به آنها توجه کنید. به طور مثال، کره بادام زمینی خانگی ممکن است فاقد هرگونه ماده نگه دارنده باشد. برای همین احتمال خراب شدن فوری آن وجود دارد. از طرفی هم باید به کیفیت و نوع کره بادام زمینی انتخابی خود دقت کنید. تهیه کره از بادام زمینی مرغوب و سالم می تواند مزایای بیشتری برای سلامتی بدن داشته باشد.
روش های مختلفی برای نگهداری کره بادام زمینی وجود دارد. اما بهترین روش برای نگهداری، قرار دادن آن در یخچال است. به منظور نگهداری برای زمان طولانی میتوانید کره را درون ظروف درب بسته قرار دهید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. همچنین بهتر است برای پیشگیری از خراب شدن آن، هنگام مصرف از قاشق یا ابزار تمیزی برای برداشتن آن استفاده کنید.
در هنگام مصرف آن ممکن است مقداری روغن را در بالای ظرف آن ببینید که از کره جدا شده است. این وضعیت کاملا طبیعی است و با مخلوط کردن مجدد قبل از استفاده، به حالت اولیه بر می گردد. اما در صورتی که طعم یا بوی غیرعادی،تغییر رنگ و قوام، پوسته یا قارچ روی آن دیده می شود، بهتر است آن را دور بیندازید و مصرف نکنید. به خاطر داشته باشید که ایمنی و سلامتی شما بسیار مهم است و در صورت شک و تردید، بهتر است از مصرف کره بادام زمینی فاسد خودداری کنید.

در هنگام خرید کره بادام زمینی ممکن است با اصطلاح کره بادام زمینی ارگانیک و یا غیر ارگانیک روبرو شده باشید. محصولات ارگانیک به انواع طبیعی آن اشاره دارد. اما کره بادام زمینی غیر ارگانیک ممکن است حاوی مواد نگهداری و ترکیبات افزودنی غیرمجاز باشند که برخی از مهمترین عوارض مصرف آنها، عبارتند از:
اگر بابت مصرف مواد شیمیایی موجود در کره بادام زمینی غیرارگانیک ، نگران هستید توصیه می کنیم که انواع ارگانیک آن را خریداری کنید. کره بادام زمینی ارگانیک، با استفاده از مواد طبیعی و بدون ترکیب مواد شیمیایی مصنوعی تولید میشود و میتواند گزینهای بهتری برای سلامتی شما باشد.
انواع مختلفی از کره های تهیه شده از بادام زمینی با قیمت های مختلفی ممکن است در بازار وجود داشته باشند. در کل، قیمت کره بادام زمینی به نوع ارگانیک و یا غیر ارگانیک بودن آن، برند و مواد تشکیل دهنده محصول بستگی دارد. از طرفی هم، نوع بسته بندی و میزان حجم محصول می تواند تاثیر زیادی در قیمت آن داشته باشد. اما آنچه که بیش از قیمت کره بادام زمینی بستگی دارد، کیفیت و سالم بودن آن است. ضمن اینکه در هنگام خرید کره بادام زمینی توصیه می شود به فاکتورهای مهم آن، مانند تاریخ انقضاء، مواد اولیه آن و حتی نظرات سایر خریداران توجه کنید.
امروزه مصرف کره بادام زمینی در رژیم های غذایی مختلف افزایش پیدا کرده است. چرا که مزایا و خواص مصرف آن باعث شده که افراد زیاد به مصرف این کره خوشمزه تمایل داشته باشند. اما با توجه به انواع مختلف کره بادام زمینی از برندها و مارک های مختلف، ممکن است انتخاب بهترین نوع کره بادام زمینی برای مشتریان کمی سخت باشد.
اما توجه به برخی فاکتورها و کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های انواع کره بادام زمینی می تواند تاثیر بسیار زیادی در خرید بهترین نوع این کره داشته باشد. همچنین اگر قصد خرید این محصول را دارید بهتر است از طریق یک تماس با پرهلو، از نحوه خرید و ارسال آن مطلع شوید.
بررسی ها نشان می دهد مصرف کره بادام زمینی برای زنان در دوران بارداری هیچ منعی ندارد و حتی می تواند خطر ابتلا کودک را به آلرژی بادام زمینی کاهش دهد.
استفاده از کره تهیه شده از بادام زمینی به عنوان جایگزین برای کره معمولی هیچ اشکالی نداردو ضمن اینکه می تواند باعث ایجاد طعم و کیفیت بهتری هم شود.
یکی از مزایای اصلی کره بادام زمینی این است که نسبت به سایر کره های گیاهی و حیوانی، چربی های اشباع شده کمتری دارد. براین اساس به نظر می رسد مصرف آن تاثیر زیادی در کاهش سطح کلسترول خون داشته باشد.